Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ποια είναι η ουσία;


Γεια σας!
Σήμερα αποφάσισα να γράψω για ένα θέμα που με απασχολεί πολύ.Μπορεί να σας φανεί βαρετό γιατί συνήθως δεν γράφω τέτοιου είδους άρθρα αλλά μάλλον για όλα υπάρχει μια αρχή.

Θα ήθελα να πω την γνώμη μου σχετικά με την ουσία των πραγμάτων.

Βασικά ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία επικρατούν τα social media όπως facebook,Twitter και ένα σορό άλλα.Προσωπικά μου έχει τύχη να βρεθώ σε παρέα που όλοι είναι πάνω από ένα κινητό.και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία.Επίσης μου έχει τύχη να βρεθώ σε παρέα που όλοι την ώρα βγάζουν σελφι και μαλώνουν για το ποιος θα κάνει τσεκ ιν το οποίο αν δεν πάρει like το σβήνουν κιόλας.

Σίγουρα και εσείς θα έχετε βρεθεί σε τέτοιου είδους παρέα.Αλήθεια όταν γυρίσατε σπίτι νιώσατε ικανοποίηση από την βόλτα σας?Εγώ προσωπικά όχι. Όλοι μιλάνε για like και για follow λες και δεν υπάρχει κάτι άλλο σε αυτόν τον κόσμο .Το μονό που τους νεάζει είναι ένας ανούσιος αριθμός που λέγεται like που και καλά σε κάνει famous.

Έχω κάνει την παραπάνω συζήτηση με πολλά άτομα και η απάντηση τους είναι ''Χωρίς like δεν επιβιώνεις "..."What?". Συγγνώμη βγείτε λίγο από αυτές τις οθόνες και δείτε εκεί έξω ...λέγεται πραγματικότητα. ..και δεν είναι κακό να είμαστε σε αυτή καμία φορά.
                          
Απλά αναρωτιέμαι όλοι αυτοί με τα 100 200 300 like είναι ευτυχισμένοι ;Νιώθουν ότι κάτι πέτυχαν στην ζωή τους; Όλοι αυτοί που είναι περιτριγυρισμένη από κόσμο νιώθουν γεμάτη ;Ουσιαστικά το να είσαι famous δεν είναι τίποτα ,δεν είσαι τίποτα χωρίς το facebook.. Όταν κάποτε σταματήσεις να είσαι μέσα σε αυτά όλοι σε ξεχνάνε...και τότε μένεις μόνος με τα like σου.Φυσικά δεν θεωρώ το να ασχολείσαι με τα social media κακό αντίθετα έχει και τα καλά του απλά το να εξαρτάτε η ζωή σου από αυτά είναι χάσιμο χρόνου.

Συμπέρασμα;

Το να είσαι famous δεν σε κάνει ευτυχισμένο αλλά μπορεί και δυστυχισμένο διότι όταν ωριμάσεις  θα καταλάβεις ότι οι περισσότεροι είναι δίπλα σου μόνο για αυτό τον τίτλο "FAMOUS" και λίγοι θα είναι αυτοί που σε αγαπούν πραγματικά πράγμα που μπορεί να συνειδητοποιήσεις αργά.

Ξέρετε τι κατά την γνώμη μου έχει ουσία σε αυτό τον κόσμο;

Τα άτομα που είναι δίπλα σου να σε κάνουν ευτυχισμένη ,να περνάτε μαζί μικρές και μεγάλες στιγμές ευτυχίας και όχι να είστε πάνω από ένα κινητό και να περιμένετε μήνυμα που θα λέει "Ο εικονικός φίλος σου μαζί με 199 ακόμα έκανε like στην φωτογραφία προφίλ"...

Να γεμίζετε την καρδιά σας με άτομα που αξίζουν γιατί οι άλλοι απλά μπαίνουν και βγαίνουν αφήνοντας κενό που πονάει πολύ ...το έχω ζήσει πονάει πάρα πολύ...


Αυτή είναι η ουσία τουλάχιστον η δική μου ουσία...
Πείτε μου ποια είναι η δίκη σας στα σχόλια.Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν περιμένω κανέναν να την υποστηρίξει ο καθένας μπορεί να έχει την δική του άποψη.

Chrysa...


Αποτέλεσμα εικόνας για happiness 

2 σχόλια:

  1. Ναι μεν είναι σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε κάνουν ευτυχισμένο και που αγαπάς. Αλλά σίγουρα το να ασχολείσαι με like και. Followers. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Ούτε επίσης πιστεύω ότι οτιδήποτε δεν έχει μια υποτιθεμενη ουσία δεν αξίζει την προσοχή μας. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζήσει τη ζωή του και φυσικά να κάνει λάθη. Για κάποιους ανθρώπους μπορεί να είναι λάθος το ότι ασχολούνται με like κλπ.,για μερικούς άλλους μπορεί να είναι κάτι άλλο. Η πραγματική ουσία για μένα είναι να ακούς την καρδιά σου και να κάνεις τα πράγματα που θες ακόμα και αν οι άλλοι διαφωνούν. Είτε είναι επιφανιακα είτε όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχεις δίκιο στο ότι κάτι που δεν έχει ουσία δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να του δίνουμε προσοχή.Δεν έκρινα αυτούς που ασχολούνται me ta social media...απλά το γεγονός στο οποίο η ίδια σου η ευτυχία εξαρτάται από αυτό είναι παράλογο...Η ζωή είναι μικρή και τα ανούσια πράγματα δεν πρέπει να περνούν μεγάλη θέση σε αυτή...
      Ευχαριστώ για το σχόλιο σου πάντως μου αρέσει να ακούω και άλλες αποψεις.. ;)

      Διαγραφή