Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Μυστήρια και θρύλοι

Γεια σας!!

Σήμερα αποφάσισα να ξεφύγουμε λίγο από τα κοριτσίστικα θέματα και να μπούμε σε ένα πιο μυστηριώδες κλίμα....

Ψάχνοντας λοιπόν στο inernet βρήκα ενδιαφέρον πράγματα για μύθους μυστήρια και ανεξήγητα φαινόμενα που έχουν απασχολήσει την ανθρωπότητα.

Είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία και θα μας βάλλει όλους σε σκέψεις.....

Ας αρχίσουμε....

Mary celeste

Πιθανόν να έχετε ακούσει για το Mary celeste γνωστό και ως πλοίο φάντασμα.Η ιστορία έχει ως έξεις....

Το Νοέμβριο του 1872 το Mary Celeste σάλπαρε για την Ευρώπη, μεταφέροντας ένα φορτίο με οινόπνευμα, σανό και κάρβουνο.Μεσα στο πλοίο λέγετε ότι ήταν ο καπετάνιος η γυναικά του και η μικρή τους κόρη ενώ υπήρχαν 7 μέλη στο πλήρωμα.

Στις 4 Δεκεμβρίου, το πλοίο βρέθηκε, δίχως πλήρωμα, αλλά σε άριστη κατάσταση, να πλέει 600 μίλια από το Γιβραλτάρ. Το μόνο που έλειπε ήταν το ημερολόγιό του, το ρολόι και όλοι οι επιβαίνοντες. Είχαν όλοι, απολύτως ανεξήγητα, εξαφανιστεί. Η μοίρα τους έχει γίνει αντικείμενο πολλών υποθέσεων. Οι θεωρίες σχετικά με την εξαφάνιση των ανθρώπων ποικίλουν. Ως αιτίες έχουν αναφερθεί αναθυμιάσεις από το οινόπνευμα, υποθαλάσσιοι σεισμοί, αλλά και εξωγήινες επαφές, UFO, θαλάσσια τέρατα και τα θρυλικά φαινόμενα γύρω από το Τρίγωνο των Βερμούδων. Όμως τελικά τι από αυτά ισχύει?

Τι έγιναν τελικά η επιβάτες του πλοίου αυτού??



Το τρίγωνο των βερμούδων

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια περιοχή στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, όπου ένας αριθμός αεροσκαφών και πλοίων λέγεται ότι έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.
Τον Αύγουστο του 1800 δύο πλοία των ΗΠΑ, το «Ινσάρτζεντ» με 350 άντρες και το «Πίνεριγκ» με 90 άντρες, εξαφανίστηκαν με όλο τους το πλήρωμα στην περιοχή, χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. Από τότε πολλά άλλα σκάφη χάθηκαν με παρόμοιο μυστηριώδη τρόπο, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου 1945 εξαφανίστηκαν πέντε αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα τύπου «Άβεντζερ» και ένα υδροπλάνο τύπου «Μάρτιν Μάρινερ».

Αυτά λοιπόν για σήμερα.Σας υπόσχομαι οτι θα ψάξω περισσότερα και θα υπάρξει δεύτερο κομμάτι.
Πείτε μου στα σχόλια για δικά σας μυστήρια...

Φιλιά Chrtysa...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου